In Belgie zijn vele mooie natuurgebieden, te noemen Haspengauw in de provincie Limburg, de Ardennen, en het gebied rond de Semoire tegen de Franse grens.

Echter uniek is het gebied te noemen in de driehoek Nederland; Maastricht, Duitsland; Aken en Belgie; Luik.

Deze “vergeten” driehoek heet: de Voerstreek. (Voeren)

De Voerstreek (provincie Limburg/Vlaanderen) groepeert zes kleine dorpjes (van west naar oost: Moelingen, ‘s-Gravenvoeren, (of Voeren) Sint-Martens-Voeren,
Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal). In 1976 werden ze één fusiegemeente “Voeren”.

De totale oppervlakte bedraagt 50 km2 en telt iets meer dan 3800 inwoners.

In dit zuidelijkste deel van Nederland overgaand in Belgisch gebied ligt onontdekte natuur met adembenemende vergezichten.

Pittoreske dorpen in een heuvelachtig landschap, holle wegen, natuurlijke bronnen.

De Voerstreek ontleend zijn naam aan de bron die op De Commanderij ontspringt: De Voer.

Maar ook de uitgestrekte bossen, weidse uitzichten en de hoogstam boomgaarden.

Een unieke flora en fauna, waarin de das, roofvogels en ijsvogel veel voorkomen.

Je kunt er nog met recht en reden spreken van een vreedzaam, ongerept natuurlijk leefgebied.

De lucht is er zuiver en nergens wordt de horizon geschonden door rokende fabrieksschoorstenen of flatgebouwen. Het is een waar paradijs voor de wandelaar of fietser. Alles is er in harmonie met de natuur en het landschap. Met zijn romantische dorpskommen, waarin de kerk nog in het midden staat, de paternoster van kapelletjes en veldkruisen, oude hoeven, typische vakwerkhuisjes met silexmuren, kastelen met bijhorende domeinen, loofbossen, hoogstamboomgaarden, meidoornhagen en zijn onvergetelijke panorama’s, oefent de streek in elk seizoen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de bezoeker.

Wie van natuur, rust, sociaal contact, lekker eten, actieve ontspanning en een goede nachtrust houdt, die zal de Voerstreek beslist als een ‘unicum’ in Vlaanderen ervaren.

De bezoeker die door de Voerstreek meandered, zal zijn ogen niet geloven van de lekkernijen die nog ambachtelijk worden gemaakt in de Voerstreek.

Te noemen zijn: de appelwijn, de stroop, verschillende kaasjes, sleedoornlikeur, de heerlijke vers gevangen forel.

Heerlijk tafelen in een brasserie, herberg of dorpscafe met o.a.: konijn uit grootmoeders pot, forel met amandelen, een tripplank of kaasschotel en natuurlijk uitgebreid in de verschillende restaurants.

In dit uniek gebied, gelegen op een zuidhelling, midden in een stiltegebied, ligt onze prachtig gerestaureerde vakwerkboerderij De Hubertahoeve.

Hier willen wij u als gast gaarne ontvangen en tot rust laten komen.

Wie weet tot binnenkort ?