Voeren (Voerstreek) in Belgie.

In het hart van de Euregio, de driehoek tussen Nederland met zijn Maastricht, Belgie met zijn Luik (Liège) en het Duitse Aken (Aachen) ligt een Vlaams  Voeren.

 

SONY DSC

Dit gebied wordt de Voerstreek genoemd. Slechts 5000 ha groot maar wat een natuurgebied. Dit vergeten zolderkamertje van Belgie biedt U als vakantieganger vele mogelijkheden.De beste manier om de natuur en de oude bouwwerken (kastelen en prachtige hoeven) van de Voerstreek te verkennen is te voet. Al wandelend ga je al snel op in het adembenemende decor en waan je je in vervlogen tijden, holle wegen, culinaire tradities, bijzondere overnachtingsadressen, van gastenkamers, (www.hubertahoeve.be) groepsaccommodaties, hotels, romantische vakwerkhuizen en wandel- en fietspaden. Tevens is op vele plekken aan de inwendige mens gedacht ! De restaurantjes, van klein tot groot presenteren de specialiteiten waar de Voerstreek bekend om is: de vers gevangen forel, de Voerense kazen met home-made siroop en het heerlijke ambachtelijk gemaakte ijs……………….

De bekroonde “bronnenwandeling is een belevenis om te lopen

panorama-voerstreek-bronnenwandeling

Maar wandelen via de zgn. knooppuntenroute zult u veel van de Voerstreek ontdekken.

brug1

Houdt rekening met een paar stevige wandelschoenen !

Het al even kleurrijke Land van Herve, het populaire Zuid-Limburg (Nederland) en de drie Euregionale steden Maastricht, Aken (Duitsland) en Luik (Belgie)  liggen op een steenworp afstand. 20 Autominuten van onze vakwerkboerderij De Hubertahoeve 

B&B’s, vakantiehuizen of groepsaccomodaties in de Voerstreek? Vakantie in de Voerstreek.be